Despre noi

Compania IPG Steel & Concrete s-a infiintat in anul 2012 . Inca de la inceput, obiectivul nostru a fost si va ramane acela de a asigura servicii de constructii de inalta calitate, in conformitate cu cerintele clientului, cu prevederile legale si cu toate reglementarile aplicabile. Suntem convinsi ca putem evolua doar utilizand la maxim toate resursele de care dispunem (umane si materiale) pentru ca, la final, sa prezentam lucrari de cea mai buna calitate. Echipa noastra este formata din personal cu experienta in domeniu si este dotata cu echipamente si utilaje de ultima generatie. Avand o conducere alcatuita din doi ingineri constructori, tineri, dar totodata experimentati, dedicati meseriei lor si avand in spate o echipa de muncitori calificati in fierarie, dulgherie, finisaje de orice tip, IPG Steel & Concrete este gata de orice provocare lansata de dumneavoastra.

 

Tipuri de lucrari executate de IPG Steel & Concrete

 

Avand o conducere alcatuita din doi ingineri constructori , tineri , dar totodata experimentati , cu o echipa de muncitori calificati in fierarie , dulgherie , finisaje de orice tip , IPG Steel & Concrete este gata de orice provocare lansata de dumneavoastra .                  

 

* Lucrari de fundatii si terasamente speciale.

* Lucrari de constructii civile.

* Lucrari de constructii industriale pe structura metalica

* Cladiri pe structura din beton armat si structura metalica.

* Lucrari de consolidari si renovari cladiri de locuit.

* Lucrari de amenajari interioare : compartimentari, placari gips-carton, etc.

* Fatade din sticla si alucobont / pereti cortina , fatade ventilate din lemn , TRESPA

* Hidroizolatii si acoperisuri din tigla metalica.

* Drumuri, platforme, pardoseli, incinte din beton.

 

Lucrari de referinta executate :

 Clinica de Implantologie si Estetica Dentara , regim de inaltime P+2  - Constanta , zona Trocadero – S= 320 mp .  IPG Steel & Concrete a avut onoarea de a conduce acest frumos proiect inca de la faza de concept , proiectare , totul culminand cu predarea constructiei  in stare perfecta functionare

In cadrul proiectului Guvernamental ” Dezvoltam satul romanesc ” , proiect co-finantat si sustinut de Uniunea Europeana ,  IPG Steel & Concrete ” a realizat  Lucrari de terasamente , fundatii , drumuri , platforme acces pentru ”Hala de crestere a puilor de Carne ” – Constanta , comuna Mihail Kogalniceanu , sat Sibioara . S= 1400mp .

Suprastructura realizata din profile metalice a fost executata in colaborare cu Arcelor Mittal Steel .

 

Exemplu de planificare a unui proiect de hala metalica :

Halele din structura metalica sunt solutii moderne pentru spatii comerciale sau industriale.

Acestea ofera posibilitatea modularii usoare a spatiilor utilizate, executie rapida, siguranta la exploatare, si o estetica exterioara deosebita prin utilizarea diferitelor finisaje.

IPG Steel & Concrete  va poate oferi servicii de  proiectare si constructii hale metalice pentru o varietate de domenii : magazine si spatii de vanzare,  hale de depozitare sau hale de productie , spatii de productie sau depozite pentru deseuri, temporare sau permanente, cu diferite tipuri de acoperisuri.

Constructia unei hale metalice presupune urmatoarele etape:

Proiectarea:

In aceasta etapa echipa de proiectare se ocupa de documentatia tehnico-economica a constructiei , de  schitele si planurile acesteia , precum si  de partea de rezistenta a intregului ansamblu;

Realizarea fundatiilor:

Inainte de inceperea propriu-zisa a sapaturii se face un studiu geologic care consta in executarea unor foraje de mica adancime, pentru stabilirea naturii terenului. In functie de rezultatele studiului se stabilesc parametrii fundatiilor;

In continuare urmeaza saparea si turnarea fundatiei;

Montarea scheletului metalic:
    Scheletul metalic se confectioneaza mai intai intr-un atelier specializat, apoi toate elementele prefabricate se transporta cu un trailer pe santier, unde va incepe montajul propriu-zis. Montarea scheletului se face de catre specialisti folosind utilaje si masinarii performante;

Montarea peretilor:
    In functie de destinatia constructiei se alege tipul de acoperis si de perete.  In acoperis pot fi montate, la cerere, guri de aerisire sau luminatoare;

Finalizarea:
    In aceasta faza finala se realizeaza pardoselile interioare.

Datorita experientei firmei noastre va putem recomanda solutii optime pentru destinatia halei dumneavoastra. Spre exemplu: in cazul unei hale industriale se poate opta pentru turnarea unei sape de beton sau in cazul unui show-room este indicata o pardoseala din rasini epoxidice.

 

Tipuri de proiecte realizate de IPG Steel & Concrete

 

 • locuinte unifamiliale
 • hale metalice
 • Cladiri de birouri
 • Supraetajari spatii comerciale
 • Bloc de locuinte
 • Pensiuni
 • Mansardari

 

Proiectarea reprezinta un punct cheie in domeniul constructiilor .  In consecinta ,  Pachetul nostru include solutii de proiectare si consultanta , tocmai pentru a oferi solutii inovatoare care raspund nevoilor dumneavoastra si care, combinate cu serviciile complete, permit intotdeauna un raspuns eficient si rapid.

Prin reducerea timpilor de executie, ajutam clientii sa poata exploata obiectivul construit cat mai repede si sa inceapa sa isi recupereze investitia.

Analiza structurala a constructiei, prin utilizarea aparaturii de ultima generatie, reduce considerabil timpii de executie oferindu-va rapid solutii tehnice avantajoase. Clientii nostri vor putea afla inca din stadiul de proiectare, cum va arata constructia sau care sunt costurile aproximative, fiind informati despre evolutia pas-cu-pas a proiectului.

Pentru a va putea oferi intotdeauna o oferta detaliata si rapida, planificarea eficienta a intregii structuri se face impreuna cu dumneavoastra. Astfel se elimina practic etapa de definire a cerintelor clientilor.

Factorii principali care stau la baza succesului si filozofiei noastre profesionale sunt intelegerea exacta a nevoilor clientului , stransa legatura cu acesta pe tot parcursul ciclului de viata a proiectului si o gama extinsa de servicii si produse oferite la cele mai inalte standarde.

 

Lucrari de Referinta proiectare

 

 • Imobil P+1 , locuinta unifamiliala
 • Imobil P+1+M , locuinta unifamiliala
 • Supraetajare centru comercial
 • Imobil locuinte S+P+4E
 • Ansamblu rezidential sezonier - Complex Pensiuni din lemn - P+1E
 • Clinica de Implantologie si Estetica Dentara P+2E
 • Mansardare Bloc
 • Vile, case de vacanță
 • clădiri administrative , cultural-sportive
 • spații comerciale
 • reabilitări clădiri civile
 • parcări, garaje

 

Colaboratori:  Arcelor Mital Steel, Almaterm, Bavaria

Articole recomandate

Izolarea mansardelor

Mansarda prezinta pierderi mari de caldura deoarece 1. este pozitionata deasupra cladirilor si 2. acoperisul este mai subtire in comparatie cu peretii exteriori. Asadar, necesita o izolatie profesionista cu materiale de inalta calitate, rezistente la umezeala, la foc si care sa protejeze atat termic, cat si fonic.

citeste continuarea

Importanta studiului geotehnic la o fundatie

Atunci cand planuiti achizitionarea unui teren sau demararea unei constuctii, una dintre primele etape este realizarea unui Studiu Geotehnic, atat pentru determinarea naturii terenului de fundare si compozitiei straturilor sale, cat si pentru dimensionarea corecta a fundatiilor si calcularea elementelor de rezistenta.

citeste continuarea

Ce invelitoare alegem pentru acoperis?

Invelitoare casei este o alegere importanta pe care trebuie sa o luam impreuna cu arhitectul si inginerul structurist dar totodata sa tinem cont de estetica, panta, structura de rezistenta sau de alte criterii.

citeste continuarea

Informatii despre aplicarea tencuielii decorative

Tencuiala decorativa poate rezista multi ani la fluctuatiile de temperatura, poate fi spalata sau reimprospatata cu vopsea lavabila. Una dintre principalele conditii este ca aceasta sa fie aplicata corect, respectand cerintele mentionate de producator.

citeste continuarea