Clinica de Implantologie

IPG Steel & Concrete a avut placerea de a conduce in intregime un proiect indraznet , realizat in orasul Constanta : Clinica de Implantologie si Estetica Dentara

Contributia IPG Steel & Concrete a fost de 100% : Concept , Proiectare , Executie . Astfel, in urma unei analize de detaliu in ceea ce priveste conceptul , inginerii nostri au trecut la etapa de proiectare , rezultatele fiind urmatoarele :

Suprafata construita : 340 mp

Suprafata utila : 280 mp

P+2E , structura realizata din cadre de beton armat  . Planseele au fost gandite sa actioneze asemenea unor saibe orizontale pentru a asigura o conlucrare si o comportare buna a structurii in cazul unei actiuni seismice . Astfel , planseele de peste P si E1 sunt realizate din beton armat , iar planseul de peste E2 a fost gandit ca un planseu usor , realizat din lemn .  

Peretii despartitori si inchiderile perimetrale au fost realizate din zidarie  de BCA  , la exterior realizandu-se un termosistem alcatuit din polistiren  

Ajungi in aceasta etapa , nu ne-a ramas decat sa demaram lucrarile de constructii , lucrari prezentate in cateva imagini .

inapoi la lucrari

Informatii utile

Izolarea mansardelor

Mansarda prezinta pierderi mari de caldura deoarece 1. este pozitionata deasupra cladirilor si 2. acoperisul este mai subtire in comparatie cu peretii exteriori. Asadar, necesita o izolatie profesionista cu materiale de inalta calitate, rezistente la umezeala, la foc si care sa protejeze atat termic, cat si fonic.

citeste continuarea

Importanta studiului geotehnic la o fundatie

Atunci cand planuiti achizitionarea unui teren sau demararea unei constuctii, una dintre primele etape este realizarea unui Studiu Geotehnic, atat pentru determinarea naturii terenului de fundare si compozitiei straturilor sale, cat si pentru dimensionarea corecta a fundatiilor si calcularea elementelor de rezistenta.

citeste continuarea

Ce invelitoare alegem pentru acoperis?

Invelitoare casei este o alegere importanta pe care trebuie sa o luam impreuna cu arhitectul si inginerul structurist dar totodata sa tinem cont de estetica, panta, structura de rezistenta sau de alte criterii.

citeste continuarea

Informatii despre aplicarea tencuielii decorative

Tencuiala decorativa poate rezista multi ani la fluctuatiile de temperatura, poate fi spalata sau reimprospatata cu vopsea lavabila. Una dintre principalele conditii este ca aceasta sa fie aplicata corect, respectand cerintele mentionate de producator.

citeste continuarea